Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

söndag 1 maj 2011

Köksfläkten finns!

Yes! Jag skrev ju tidigare om avsaknaden av miljövänliga köksfläktar, och nu har Siemens lyssnat! Här är deras produktinformation:

Siemens cleanAir Modul tar bort över 90% matos

Siemens cleanAir är en effektiv och energismart kolfilterfläktslösning
Fördelen med kolfilter är att fläkten renar luften istället för att dra ut den uppvärmda inomhusluften, vilket är smart ur energisynpunkt. Det innebär också att det inte behövs någon dyr rördragning för utblåset. Siemens cleanAir Module kan därmed placeras fritt i köket, vilket gör det enkelt och flexibelt att inreda köket och innebär inga kostsamma och tidskrävande rördragningar och montage.
En kolfilterfläkt har dock tidigare inte klarat av att mäta sig med utsugsfläktar vad gäller effektivitet, det vill säga hur mycket matos som de de facto tar bort. Men nu kan du få alla miljömässiga och praktiska fördelar utan att göra avkall på fläktens kapacitet.
Det unika filtret cleanAir tar bort 93 procent av matoset enligt Energimyndigheten test, vilket är en otrolig förbättring vad gäller osreducering jämfört med vanliga kolfilter.


Visst låter det intressant? Den här ska jag hålla ögonen på och se hur marknaden reagerar nu. Kommer vi att få se fler märken som följer efter? Hur kommer prisbilden att se ut? Är du nyfiken så finns det mer att läsa här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar