Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

fredag 18 mars 2011

Köttfärssnurra


Det här har blivit lite av en favorit i våran familj. Det är enkelt att göra och är ett utmärkt sätt att ta till vara på lite köttfärssås. Dessutom passar de jättebra till en soppa, och gör lite mera en hel rätt av den. Här följer en grov beskrivning av hur vi gör dem:

*Gör en sconesdeg (se exempelvis i Vår kokbok)
*Platta ut degen
*Bred på ett lager köttfärssås, eller vegetarisk färs.
*Rulla ihop, skär i skivor och sätt i muffinsformar.
*Grädda cirka tio minuter på 225 grader.

Smaklig måltid!

3 kommentarer:

  1. Har du provat shephards pie? I princip överbliven köttfärssås som du häller i en form och täcker med potatismos, och sen gräddar i ugn.. Yummy.

    -Roger

    SvaraRadera
  2. Yepp! En av mina absoluta favoriter, men kräver lite mer köttfärssås än snurrorna.

    SvaraRadera
  3. Hej Jessica! Sconesdeg och köttfärs, det var smart. Kan jag använda det i restmatsboken som jag håller på med?

    SvaraRadera