Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

tisdag 25 januari 2011

Loppisfynd och morotssoppa

Dagens lunch idag blev klimatsmart morotssoppa med ingefära, blodapelsin och lite fetaost. Mumma för magen, bra mot förkylningen som härjar i familjen, och bra för klimatet med svenska rotsaker som huvudingrediens. Blev inspirerad av följande artikel på "En lagom dos grönt" om att rensa det man har i skafferiet, och inte förköpa sig på mat som sen blir dålig. De pratar om att banta skafferiet under två veckor och jag tror vi ska köra på det här hemma också. Kan bli spännande att se vilka nya rätter som måste uppfinnas av de udda grejerna man har. Dessutom kan det vara ett bra steg ifrån de vanliga makaronerna som sonen har fastnat på. Nu blir det istället den där udda pastan som vi köpte för att förpackningen var snygg. Jag får återkomma med en rapport om hur det funkar.



Här är förresten den utlovade bilden på loppisfynden från igår. Jag är särskilt nöjd med den blåa stolen i vinyl, och den röda docksängen som Mira redan har börjat leka med. Ska bara piffa upp den lite innan den officiellt får hamna i lekhörnan, vilket för tillfället är överallt, då vi håller på att renovera båda barnens rum. Samtidigt. Kanske inte helt genomtänkt, men det bara blev så när inspirationen kom över oss. Hoppas bara vi får dem färdiga nu också.





Sedan vill jag lämna er med en liten bild på ytterligare ett loppisfynd ihop med en fåtölj i marinblått som vi fick med huset. Duken för sig och fåtöljen för sig var båda ganska tråkiga, men tillsammans blev det riktigt bra. Man ska inte alltid ha för bråttom att slänga, utan att först prova nya kombinationer. Ibland blir det bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar