Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

fredag 11 februari 2011

Liten rapport

Jag tyckte det var dags för en liten rapport av de projekt som är på gång här hemma och som jag har skrivit om tidigare. Först ut är schampot Eilas som jag skrev om tidigare. Jag tycker att det har fungerat riktigt bra och mitt hår har blivit lockigt och luftigt, inte alls lika platt och tråkigt som med andra schampon. Testet fortsätter!

Det andra projektet som är på gång är att äta ur skafferi och frys, vilket skulle ske på två veckor, men eftersom jag är en matsamlare så kommer det att ta betydligt längre än så.. Jag tror att jag skulle kunna föda hundra personer om det skulle knipa! Upptäckte att jag har massor av bönor och frysen skinka, om det är nån som har några bra recept?

Det sista projektet är den lampa som jag skulle konstruera till vardagsrummet, men som inte kom längre. Nu vet jag äntligen vad jag ska göra! Det blir en lampa som är inspirerad av brudkronor från 1800 - talet! Nu blir det att samla material!

7 kommentarer:

 1. julskinka kvar? gör en spagetti carbonara!
  har du stor frysbox? jag undviker det. vi äter runt kyl och frys varje vecka. bättre ekonomi och miljö. känns vettigt.
  kram från böns gård, rölanda, ed i dalsland.

  SvaraRadera
 2. Vi har stor frys eftersom vi ofta köper hela, eller halva djur från lokala köttproducenter, och alla bär man samlar på sig tar ju också en massa plats. Spagetti carbonara lät ju gott!

  SvaraRadera
 3. använder också Eilas schampoo, funkar bra, men svider som attan om man får det i ögonen (jag har en whiplashskada som gör att min högerarm inte alltid hänger med som den ska).

  Jag och min man är ju utan barn, men köper ändå en skinka då och då (sån man kokar själv) delar upp den i lagom delar och gör tex carbonara (blir godare än med bacon), man kan också skiva den tunt och bräsera den lätt och servera med zucchiniplättar och en klick gräddfil..

  SvaraRadera
 4. du som är lockig, har du provat balsammetoden? går ut på att man helt slutar använda schampoo och tvättar med balsam i stället, låter konstigt men ja har flera vänner som kör den med bra resultat!

  mer info finns här;

  http://lockig.se/

  och man ska undvika balsam med silikon, mineraloljor och liknande så den torde vara ganska miljövänlig också!

  SvaraRadera
 5. Sen vi började med matkasse som kommer varannan vecka så har vårt "lager" minskat betydligt. Vi handlar inte lika mycket varor eftersom vi får en planerad vecka och matkasse. Vi äter också oftare upp våra rester och behöver inte slänga sånt som blivit gammalt. Vi tjänar pengar på detta trots att matkassen kostar lite mer än om man köpt varorna själva. Sen är nästa vinst att man slipper spontan handla eftersom det finns en plan och färdiga recept. Det är inte mycket halvfabrikat utan miljövänliga och fina råvaror att laga hemma själv. Många fördelar som känns miljömedvetna. I vår kasse är det dessuotm en dietist som gjort recepten.
  (Linas matkasse). Vi har varit med i ett år nu.

  SvaraRadera
 6. Mylla: Jag har funderat på det! En vän till mig har kört med balsammeoden ganska länge nu. Jag kanske skulle prata med henne?

  SvaraRadera
 7. Klockarbarn: Jag har funderat många gånger på att beställa matkasse, men eftersom jag är allergisk är det svårt. Man kanske får skapa sin egen matkasse? Veckoplanera helt enkelt?

  SvaraRadera