Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

tisdag 15 mars 2011

Här jobbas det!


Tisdag och dags för möte med Husmorsskolans nya syförening! Den här veckan blir det inget nytt, utan nu handlar allt hos mig om att avsluta projekt inför sommaren. Jag vet nämligen att jag kommer att bli uppslukad av en massa nya idéer så snart snön har tinat bort!

Jag skrev tidigare om alla projekt jag hade på gång, och jag har faktiskt kommit en bra bit på dem. Renoveringen fanns med på listan, men den lämnar jag därhän för tillfället, eftersom det är syjunta idag!

En av lapptäcksluddarna är helt klar nu och pryder ena fåtöljen! Den andra verkar ha lite processtid kvar..

När det gäller de blå tunikorna så kommer de att ta tid, innan de är helt färdiga, men jag har i alla fall gjort bort det jag tycker är allra tråkigast med klädsömnad, nämligen att sicksacka alla bitar..

Sjalen som jag stickar på växer så sakteliga..
Och jag har äntligen avslutat returröret för lampor! Jag skrev fel första gången, det blev lapma.. Det blir ofta så när jag fastnar i detaljer och inte ser helheten. När jag blev tvungen att måla över och börja om tappade jag all inspiration, men skam den som ger sig! Nu är den slutligen klar och har fått en plats bredvid batteriröret i fönstret. Visst är det härligt med praktisk dekoration!

11 kommentarer:

 1. Jag väntar på att mannen ska dricka upp whiskeyn så jag får ta röret. Det är lite bättre storlek på än Pringleschipsen som jag har använt till batterierna. Jag behöver också ett lamprör. Nu ska jag sätta mig och sortera bort gamla oavslutade projekt. Att avluta eller repa upp...det är frågan...Armarna värker idag så det verkar vara ett lagom dagsprojekt. Borde städa också men jag har ju så ONT....harkel, harkel

  SvaraRadera
 2. supersöt kudde! lappteknik är fantastiskt fint det=) kram på dig

  SvaraRadera
 3. Jag har helt slutat zickzacka när jag syr medeltidskläder, eftersom det blir både snyggare och hållbarare om man lägger ned alla sömmar, så nu lägget jag till något mer sömnsmån så kan kan dubbelvika den och syr ned allt för hand. Tar sin lilla tid, men det är ett bra titta-på-tv-pyssel =)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker batterirören är så smarta! Vi har allt sånt i förrådet och där känner jag inget behov för pynt.

  SvaraRadera
 5. De där rören blev superfina. Lappkudden av retrotygerna är också väldigt fin.

  SvaraRadera
 6. Jag tror att jag också måste hitta fram en flaskgömma att göra fin. Skulle behöva en till batterierna. Dina är jättesnygga!

  SvaraRadera
 7. Dina återvinningsrör är så fina!

  SvaraRadera
 8. Mylla: Till oss vuxna syr jag alltid ner sömmarna, men till barnen hade jag ingen ork kvar. De har snart växt ur dem ändå..

  Tack för alla fina kommentarer!

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Skönt att beta av påbörjade projekt, och smart att gör undan de enformigaste jobbet först - som att zickzacka... Jag har lag undan några flaskrör så en vacker dag vill jag också göra ett batterirör;)

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga rör. Du är såååå duktig som gör färdig dina "gamla" projekt. Hoppas jag orkar det med. Önskar dig en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 11. Det går även att använda rören från pringles chips om man äter såna. Fin kudde också!

  SvaraRadera