Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

torsdag 3 mars 2011

Godis som klimatbov?

Idag får det tyvärr bli ett inlägg utan bild eftersom jag sitter på en uppkoppling som är väldigt dålig, men jag kan ju inte låta bli att skriva lite i alla fall.

I lokaltidningen NSD kunde man idag läsa om hur stor klimatpåverkan godis och chips har, och om jag höll igen med godiset förut, så blir det helt slut med det nu! jag som älskar chips måste tyvärr inse att ett kilo chips släpper ut 2,2 kilo växthusgaser, vilket är tjugo gånger så mycket som ett kilo potatis! Man kanske skulle prova göra egna chips? Vidare kunde man läsa att skumgodis är värre för miljön än gelegodis och mjölkchoklad släpper ut tre gånger så mýcket växthusgaser som mörk choklad. Tur att jag i alla fall älskar mörk choklad!

En påse skumgodis har faktiskt lika stor klimatpåverkan som en portion fläskkött, så om du vill fortsätta äta kött kanske du skulle dra ner på godiset? Eller i alla fall njuta med måtta :)

2 kommentarer:

  1. eller göra godiset själv =) finns massor med roliga recept lite varstans, och då har man ju koll på vad det är i det dessutom! Vill man göra skumgodis/marshmallows så finns det ju vegetariskt gelatin dessutom..

    SvaraRadera
  2. Mylla: Vilket bra tips! Klart man kan göra godiset själv! Vem minns inte kolan man gjorde när man var liten och godissugen?

    SvaraRadera