Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

lördag 29 januari 2011

Vad gör man med fönsterkuvert?

Ja, vad gör man med alla gamla fönsterkuvert man har? Man får ju inte sortera dem till återvinning, och det känns så onödigt att bara kasta dem. Så vad gör man? Själv brukar jag återanvända dem till listor, men det kanske är någon där ute som har någon kreativ idé? Kom gärna med tips i så fall!


8 kommentarer:

 1. Man får väl riva ut fönstret och sortera dem som papper?Har jag gjort fel i alla år?*rädd*

  SvaraRadera
 2. Du behöver inte vara rädd ;) De sorterar bort dom på stationen, men man ska egentligen inte lämna in dom med papper eftersom kuverten innehåller så stora mängder lim. Det är alltså inte själva plasten som är problemet.

  SvaraRadera
 3. Jag använder de också till att skriva listor och anteckningar på. Jag försöker alltid att i första hand använda den typen av papper till sånt som ändå kommer att slängas inom kort.
  Hemma hos oss är vi väldigt noga med att slänga rätt sak på rätt plats. Jag lär mig hela tiden medan min man fick med sig det i bröstmjölken.

  SvaraRadera
 4. Jag har hört att det är klistret som är problemet?

  SvaraRadera
 5. Precis! Det är klistret som är problemet!

  SvaraRadera
 6. Du skriver

  " alla gamla fönsterkuvert "
  Jag studerar och samlar på "gamla" fönsterkuvert, men för mig är gamla från tiden före 1950. Det kallar jag för Posthistoria.

  Jag förstår nu att dina inte är så gamla, utan helt moderna. De ska sorteras som "Brännbart" där jag bor.

  SvaraRadera
 7. Det äldsta jag har är från 1907.
  Vem har ett äldre?
  Det hade varit trevligt att få se

  SvaraRadera
 8. Lämna kuvert som pappersförpackning. Vadderade kuvert ingår i förpackningsinsmalingen, men övriga bör lämnas där också. Det är upp till kommunerna och FTI att komma överens och inte skapa irrationela regler för medborgarna.

  /Daniel, Göteborg

  SvaraRadera