Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

lördag 29 januari 2011

Köket

Köket är ett av de rum som vi gärna skulle vilja renovera i vårat hus, men det tar tid och kostar pengar, så vi försöker göra allt i maklig takt, och på ett hållbart sätt.  Som det ser ut nu så blir det uppfräschning av färgerna på väggarna, nya vitvaror, nytt golv i linoleum och ny/gammalt kakel. Vi hade tur då vi köpte huset och fick ett kök med gamla stommar och luckor i gediget trä så dem kommer vi absolut behålla.  Just nu är vårat största bekymmer att hitta en miljövänlig fläkt. Det finns mängder med tips och undersökningar kring andra vitvaror, men just köksfläktar verkar vara ett svart hål vad gäller miljöperspektiv. I väntan på den stora renoveringen smygstartar vi med några nya knoppar.


Vi har också köpt ett nytt bord på returcentrum som jag hoppas ska rymma ännu fler matglada gäster. Stolarna hade vi sen tidigare och de är handgjorda av en snickare från flötuträsk i norrbotten, och som även gjort ett vackert skåp vi fick i  bröllopsgåva. Färgen på bordet är mer blå än den på stolarna, så nu överväger jag att lasera om dem.


Sist men inte minst, måste jag nämna några ord om våran favoritpryl i köket, nämligen en vattenkokare från Philips som vi fick i julklapp. Vattenkokaren har temperaturinställning och man kan med hjälp av denna på bara någon sekund få vatten som är fyrtio grader, vilket är perfekt när man har en bebis som dricker mjölkersättning, eller åttiogradigt vatten till en kopp kaffe. Tidigare kokade vi vattnet och blandade ut med kallvatten för att få lagom temperatur och det är ju inte särskilt miljösmart att koka vatten i onödan. Hurra för miljösmart teknik!

 

1 kommentar:

 1. Satsa på att kika på hela ventilationen om det är möjligt.
  Har man en från/till lufts växlare så vinner man en hel del.
  vad Energimyndigheten skriver om FTX-system:

  http://www.energimyndigheten.se/sv/Hushall/Din-ovriga-energianvandning-i-hemmet/Ventilation/FTX-system/

  Kan ge dig en ställe att börja på i alla fall.
  /Skäggot

  SvaraRadera