Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

söndag 30 januari 2011

Arsenik i barnmat

Läste denna artikel på Aftonbladet och fick skrämselhicka! Den mat som mitt barn är beroende av kan innehålla arsenik! Det är nog svårt att vara tvungen att ge ersättning från första början, och att sen få höra att man har gift till sitt barn är nästan för mycket för en liten mamma att tåla. Som tur är finns det ekologiska alternativ, och så här i efterhand önskar jag att vi hade varit mer engagerade när hon föddes och letat reda på det redan då. Mira är ganska liten och behöver fortfarande tillägg, men de sista månaderna kommer förhoppningsvis vara giftfria eftersom jag snabbt som ögat beställde ekologisk ersättning från Den ekologiska barnmatsbutiken.


Den borde komma inom några dagar och tills dess kommer vi att hålla en miniminivå av ersättningen, och förhoppningsvis kommer Mira tycka att den är god att dricka när den kommer. Stort tack för tipset om den ekologiska ersättningen som kom från  Ekonördarna!

1 kommentar:

 1. Inte för att vara negativ, men hur vet man att det är mindre arsenik i ekologiska alternativ? Finns det analysresultat på förpackninarna?
  Arsenik är ett grundämne så det är inget som bryts ner, har det en gång hamnat i marken (naturligt eller via människan) så finns det där och tas upp av växter som växer i jorden.

  Att det finns arsenik i det vi äter är inte konstigt, det är bara en fråga om halt. Och som mycket annat i våra liv, lagom är bäst. Det finns till och med tecken på att arsenikbrist kan vara skadligt.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7682827

  Jag har ekologisk arsenik hemma, det har vuxit i berget helt naturligt. Största biten är på 6.8 kg. ;-)

  SvaraRadera