Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

tisdag 25 januari 2011

De där tygblöjorna..

Vi kämpar. Vi kämpar, men ibland är det svårt. Jag vet att tygblöjor är bättre för miljön, och bättre för bebisrumpor, och bättre för ekonomin, men ändå! Jag blir less ibland, när kissblöjorna måste sköljas igenom, fast fyraåringen står bakom en dörr och skriker att "nu får du komma och leta mig. NUUU MAMMA!!!" och bebisen drar en i benen och vill upp, men samtidigt vill hon ner, eller upp i soffan, eller i sängen, eller till brorsan. Ja, ibland är det mindre roligt att ta hand om bajs som runnit ut, och kladdar överallt, när man kan bara vika ihop allt och kasta. Ibland är det inte alls roligt att vika massor av blöjor, bara för att man har dragit ut på det och högen med tygblöjor som behöver vikas är numera gigantiskt. Inte för att vika tvätt ät roligt överhuvudtaget, men att vika tvätt som man vet att man kunde slippa om man använde engångsblöjor är extra jobbigt.. Men ändå.. Tygblöjor är bättre och när dagarna är bra så är dom precis lika enkla som engångsblöjor, men bättre på en mängd olika sätt, och ingen måste köra i panik till affären för att blöjorna är slut, eftersom de alltid finns hemma. Så vi kämpar lite till, och lite till, och en dag är hon blöjfri. Varje tygblöja är ju trots allt en seger över engångsblöjorna..

2 kommentarer:

 1. Hej Jessica!
  När Malva var liten hade vi också tygblöjor. ;)
  Både vikblöjor och ImseVimses formsydda. Sedan blev jag mer lat och gick över mer och mer till de formsydda för att tillslut när hon inte låg stilla länge nog - till allt i ett blöjorna. Nu använder hon ImseVimses trosor när vi är hemma. Att hon började dagis, och att de där kräver "vanliga", sabbade en del av hennes pott-träning. Så hon är inte helt fri ännu.

  Vad kul med en blogg! /Hanna

  SvaraRadera
 2. Vi fick alla våra vikblöjor, så vi har varit lite lata och bara kört på. Kanske skulle prova allt-i-ett blöjorna. Tack för tipset!

  SvaraRadera