Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

tisdag 5 april 2011

Plats för pengar

Tisdag och symöte igen! Den här veckan har jag pysslat med både det ena och det andra, men ni har sett det mesta tidigare, så det fick bli lite nyttosömnad i dagens inlägg!

Jag har länge sytt mina egna plånböcker, eftersom köpesbörsar ofta är både dyra och klumpiga. Gör man sin egen kan man ju välja lite roligare tyger och anpassa dem precis som man själv vill ha det. Jag har varit ganska nöjd med min senaste skapelse, men nu börjar den bli nött och ful.

Den har funkat bra med alla fack och grejer, men tyvärr har jag hamnat i lite av ett skov när det gäller min sjukdom, så mina fingrar är lite extra klumpiga just nu. Det gör att det kan ta mig en evinnerlig tid att få upp de kort jag behöver. Lösningen blev en lite enklare plånbok som det är lättare att ta upp korten ur.

Börsen är gjord av en liten stuvbit av ett John Blundtyg som jag hade liggande, och en bit av en gardin som foder.
John Blundtyget inte så starkt som det behöver vara, så jag stadgade upp det med ett förklistrad linnetyg (tror att det vanligtvis används vid kavajtillverkning). Som ytterligare förstärkning broderade jag ihop de två tygerna, och det framhävde samtidigt mönstret lite extra. Jag gillar verkligen att göra sådana små broderier som nästan inte märks. Lite i smyg så där..

Det kom även med ett litet broderi med hopp om goda tider!

7 kommentarer:

 1. Vad söt den blev! Jag försöker också samla på mig lite tyger för att ha när pysselsuget dyker upp :)

  SvaraRadera
 2. Jättefina!
  Jag som har så mycket tyger liggande som jag inte vet vad jag ska göra med, kanske skulle jag också ta och sy mig en plånbok och en liten börs!
  Fast det är ju det där med TIDEN förståss... den räcker liksom inte till...till allt som jag vill!
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 3. Så söt! Jag använder numera i princip bara en lite börs (dock köpt) med knäpplås, mycket enklare att hantera för onda leder..

  SvaraRadera
 4. Älskar John Blund-tyget. Min mamma plockade fram ett helt barntäcke i det där tyget, som jag och brorsan haft, här om helgen. Nu ska mitt blivande brorsparn få sussa med det täcket. Fubbigt.

  SvaraRadera
 5. Ja tänk vad mycket man göra själv istället för att köpa. Det är bra det. Fin plånbok!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Nu har jag äntligen tid att "Gå rundan"! Vilen fin börs du har sytt! Gillar också de där mindra varianterna. John Blund-tyget är en härlig barndomskalssiker.

  Och det där med det dolda broderiet gillade jag!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera