Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

söndag 17 april 2011

Hobbymässan del 2

Jag lovade ju en del 2, och den kommer att innehålla en liten närmare titt på en av utsställarna på helgens hobbymässa. Textera var nämligen där med sina produkter och som miljövän tycker jag nämligen att hon förtjänar lite extra uppmärksamhet.

Textera grundar sitt företag på hobbymaterial, och då främst i ekologiska varianter. Hon har bland annat ekologisk bambu och majs!

Hon marknadsför även ett spännande miljövänligt tvättmedel som återför lanolin till kläderna. Så här står det på hennes hemsida:


"EUCALAN - Ett nytt sätt att tvätta
För skonsam tvätt vilket sparar tid, vatten och pengar!

Eucalan är ett miljövänligt och pH - neutralt tvättmedel för skonsam tvätt av känsliga fibrer baserat på kokosnöt. Tvättmedlet rengör på djupet och förbättrar den naturliga skönheten hos ull, silke, mohair, bomull och andra ömtåliga textilier.

Den naturliga förekomsten av lanolin motverkar dammkvalster och de eteriska oljorna håller fibrerna smidiga och minskar statisk elektricitet. Ingen eftersköljning behövs vilket innebär att vattenförbrukningen vid tvättning kan minskas med upp till 50 % ! Maskintvätt står i dag för ca 20 % av den totala vattenförbrukningen i våra hushåll.

Eucalan är giftfritt, biologiskt nedbrytbart, fritt från blekmedel, fosfatfritt och fritt från syntetiska dofter och färger. Förpackningen är tillverkad av återvinningsbar plast. Eucalan är drygt och doseringen liten, 1 tesked / 4 liter vatten. Eucalan fungerar lika bra både vid hand- och maskintvätt.Euclan är parfymerad med eteriska oljor av eukalyptus, lavendel eller grapefrukt men finns också oparfymerad."

Visst låter det spännande! Jag hoppas att jag snart får möjlighet att prova det. Tack för en toppenmässa Kia och Lillemor!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar