Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

tisdag 7 juni 2011

Nationaldagsfirande

Jag har haft lite bloggsemester här den senaste tiden, eftersom Mike har varit ledig och vi har haft ett par jättemysiga dagar med familj och vänner. Mikes bror och Valders kusin kom och sov över, vilket var så mysigt och roligt att vi helt glömde att fota nått! Ni får väl lita till mitt ord på att de var hemskt söta tillsammans!

Desto mer fotat blev det på nationaldagen igår. Vi träffades några vänner och hade picknick på Gammlia i vikingakläder. Hur mysigt som helst!
Från vänster: Andreas, Tove, Troll och lilla Hedvig!
Andreas med sin lur :)
Lena gav mig och Valder en match i Hnefatafl!
 Visst var dom fina!

Det är ju tisdag idag och då brukar jag vara med på Husmorsskolans symöte, och den senaste veckan har det väl inte blivit så mycket mer gjort än att jag har finjusterat och handfållat en massa plagg. Kläderna fick barnen ha på nationaldagsfirande, så den här veckans inlägg får bli lite bilder:
 Sonen vägrade ha sin tunika, men mössan och byxorna gick bra.
Dottern var sockersöt i sin blåa tunika och en liten hätta som blev helt handsydd, av bara farten!


Mikes och mina kläder är också gjorda av mig, men det var så länge sedan :)
Valder och Folke gömmer sig i gräset. Vilken sommardag!

4 kommentarer:

 1. Roligt annorlunda firande! Själv svettades jag i min folkdräkt i kyrkan under min körs sommarkonsert. Vilken jättefin liten hätta!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Vad härligt att se kläderna i en levande miljö! Håller med Ann-Marie - hättan är så söt! Har du sytt hålsöm längs med kanten?

  Hälsar Maja

  SvaraRadera
 3. Jepp! Det är en lite rad med hålsöm. När man ändå ska fålla kan man ju göra det dekorativt!

  SvaraRadera
 4. Vilket fint nationaldagsfirande ni haft. Ser väldigt trevligt ut. Duktig du är på att sy! jag ska också lära mig att bli så duktig:P

  SvaraRadera