Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

tisdag 28 juni 2011

Medeltidsskor till barn

Tisdagkväll, och det blev till slut ett inlägg till dagens Symöte med husmorsskolan! jag trodde aldrig att det skulle bli något inlägg idag. Vädret var för vackert, och dagen för fylld med måsten.. Idag har vi i ordning: Sytt medeltidskläder, plockat, lekt, dammtorkat, ringt en massa samtal, lagat potatisbullar, städat lite till, tagit långpromenad, lämnat present, lärt känna nya grannar och deras barn, Städat lite till, vattnat, handlat blommor och loppisfyndat, (bland annat ett tokbilligt teakbord för en femtilapp!) handlat thaimat, fotat, tagit emot paket med spännande sygrejer, rensat, tesat och kardat ull, nattat gnälligt barn med ögoninflammation och hamnat i soffan framför So you think you can dance.. Pust. hoppas morgondagen blir lika bra!

Nu till dagens ämne! Jag håller ju på att sy en massa kläder till medeltidsdagarna, men jag tänkte att ni nog börjar bli lite less på inlägg om det så idag fokuserar vi neråt istället! Vad ska barnen ha på fötterna? Jag hade väl inte i sanningen namn tänkt så mycket på det, utan tänkte mera att det nog funkar med vanliga skor på små barn, lite kan man väl fuska, men så hittade jag den här sidan med mönster på skor, Barleyhall. Och med lite spillbitar av barkgarvat skinn och läder blev det två par skor!
Jag rundade sulan och ovanlädret lite för att få en mera barnvänlig modell, men annars är mönstret riktigt bra och skulle säkert bli fina i tyg också! Det var fascinerande hur snabbt det gick och hur mycket av skinnsömnaden som sitter i ryggmärgen på mig. Nu är skorna sydda i mjukt renskinn, vilket jag aldrig skulle sy i till en vuxen eftersom de inte kommer att hålla särskilt länge, men barnen har snart nog vuxit ur dem ändå så jag tog det mera syvänliga alternativet.


Skönt med lite variation från linnetygerna och nu slipper de gå barfota i alla fall!

3 kommentarer:

  1. De blev ju jättefina! Jag blir så imponerad av allt fint du syr.

    SvaraRadera
  2. Hej, Jeesica!

    Vilka fina skor! Jättehäftigt att du syr så bra i skinn! Jag har sytt inneskor i flit till min dotter, väldigt tacksamt att sy barnskor tycker jag... Nu har du snart utrustat hela familjen från topp till tå:) Heja på!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera