Bilden är tagen av underbara Mari från marifoto.se

onsdag 12 oktober 2011

Vad hände, egentligen?


Ambitionen med den här bloggen har sedan start varit att fokusera på det mer miljövänliga livet, men vad var det som hände? Alla miljöbloggar jag följer tipsar om miljövänliga produkter till höger och vänster, och jag antecknar snällt och sparar på tips på vad man kan köpa.

Sanningen är dock denna att pengarna är slut. Ja inte helt, helt slut, men det finns bara precis så att vi har mat på bordet. Jag skulle gärna köpa saltåkvarns nya ekologiska balsamico, men ketchupen till sonens makaroner går först, och sen var det inte så mycket kvar att köpa lyxvaror som balsamico för.

Men jobbar inte du, kan man fråga, och visst gör jag det, men lönen kommer i efterskott och den lilla a-kassa jag fick kommer direkt och är således slut sedan länge. Just nu sitter vi och väntar på den första lönen som kommer om två veckor. Två lååånga veckor...

Fast vi lever ju rätt miljövänligt ändå! Bristen på pengar har näligen påmint mig om varför man egentligen ska leva miljövänligt från början. Det handlar ju om att hushålla med resurser, att ta tillvara på det man har. Inte köpa de senastehypade ekologiska produkterna, eller springa på loppis titt som tätt. Även om de är jättebra alternativ är väl det bästa att inte spendera alls?

Enda bristen i min logik är väl att de billigaste alternativen sällan är miljövänliga, och ibland har man inte råd att välja. Ag kan inte ge min son bara fin ekologisk ketshup. Jag måste ha råd med makaronerna också... Men ambitionen finns där och när pengarna trillar in ska han få finaste lyxketchupen! (och då kommer han mest troligt vilja ha det gamla vanliga!)

3 kommentarer:

  1. Jo, bristen på pengar är helt klart en väldigt effektiv motivation när det gäller att undvika onödig shopping och konsumtionshets. Men precis som du känner jag mig frustrerad att dom där billiga varorna man tvingas hålla tillgodo med varken är särskilt miljövänliga eller av särskilt bra kvalitet (åh vad jag drömmer om närproducerad kvalitetsmat). Men å andra sidan, att inte köpa nånting alls ÄR ju bättre för miljön än att köpa en miljövänlig produkt.

    SvaraRadera
  2. Jag har faktikst saknat dina miljöinlägg! OCh att leva på väldigt lite pengar är en utmaning... det sjuka är att man vänjer sig vid sånt med =)

    SvaraRadera
  3. Usch vad det är tråkigt när man inte kan fullfölja sin önskan för att pengarna tryter men det är ju så livet är ibland. Och ja makaroner är bra. Det är inte så gott med bara ketchup.

    SvaraRadera